Hoe diefstalgevoelig is uw auto ?

In 2017 werden ruim 8000 auto’s gestolen !

Vanuit maatschappelijk oogpunt is het dus van groot belang dat criminaliteit in de mobiliteitsketen bestreden én voorkomen wordt. Naast de diefstal van de exclusievere merken zoals BMW, Mercedes , Porsche, Audi en Range Rover zien we enorme toename in de diefstal van onder andere  de Volkswagen Up , Renault Clio  , Fiat 500 en Toyota RAV4 Hybrid modellen.

Top-10 meest gestolen modellen in 2017
 1. Volkswagen Golf
 2. Volkswagen Polo
 3. BMW 3-serie
 4. Opel Corsa
 5. Renault Clio
 6. Audi A4
 7. Volkswagen Up!
 8. Fiat 500
 9. BMW 1-serie
 10. Mercedes-Benz C-klasse
 11. BMW 5-serie
Hoe diefstalgevoelig is uw auto ? Check het via de Diefstalmeter

De diefstalcijfers die zijn opgenomen in de Diefstalmeter zijn verkregen via het RDW en door Baken Adviesgroep geanalyseerd. Samen met Kiwa SCM is een risicomodel ontwikkelt dat de cijfers van het RDW omzet tot een inschatting van het diefstalrisico per voertuig. Vooralsnog bevat de online-tool enkel cijfers over personenauto’s met een bouwjaar van 2008 of hoger.

Klik op onderstaande afbeelding en check de diefstal gevoeligheid van uw auto.

Hoe diefstal gevoelig is uw auto ?

Diefstal campers neemt toe

In het jaar 2017 is er bovendien een sterke toename aan diefstal van campers, de Volkswagen Transporter T5 en T6 camperbussen zijn bij het dievengilde erg in trek. Het dievengilde gebruikt ook steeds meer geavanceerde methoden om de standaard beveiliging te omzeilen.

Eisen aan alarmsystemen

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) stelt eisen aan de diefstalpreventieve werking van elektronische beveiligingssystemen voor personenauto’s, campers en lichte bedrijfswagens. De maatregelen zijn afgestemd op de te verwachten diefstalmethodes.

Een van de ontwikkelingen hierbij is dat sinds after-market systemen niet meer mogen luisteren naar de DATA BUS van het voertuig voor het geheel uitschakelen van het systeem. Dit betekent dat het beveiligingssysteem moet zijn voorzien van een eigen handzender, elektronische sleutel of driver card. Dat wil zeggen dat het alarmsysteem niet alléén met de originele afstandsbediening van de auto uitgeschakeld mag worden. Deze eisen zijn vastgelegd onder de VbV richtlijnen AA04 Versie 2. Meer weten..