Diagnose technisch centrum

Op het moment dat er een auto in de werkplaats terecht komt met een storing blijkt deze storing tegenwoordig steeds vaker een stuk complexer dan in eerste instantie werd gedacht. Dit zal iedere garagist kunnen beamen maar hoe kun je deze complexe storing dan toch voor de klant oplossen zonder dat de kosten geheel uit de hand lopen door onverkoopbare zoekuren of onnodig onderdelen? Bij de vestiging van PartsPoint Techniek in Sittard staat een team aan diagnose specialisten voor u klaar om u te helpen het probleem op te lossen, deze diagnose specialisten storten zich dagelijks op de meest complexe storingen aan zowel benzine-, diesel-, hybride/EV en comfort-systemen.  

Pass Thru, Flashen en coderen

Om aan moderne auto’s diagnose te stellen is een uitgebreide kennis van de hedendaagse Automotive techniek nodig om bij een storing de samenhang van de verschillende componenten te begrijpen en zo de oorzaak van de storing vast te stellen maar naast deze kennis er ook met grote regelmaat een originele merktester nodig of dient via Pass Thru interface gecommuniceerd te worden met de software van de voertuig fabrikant. PartsPoint Techniek is Pass Thru gereed voor meer dan 17 automerken daarmee is het flashen, updaten of coderen van componenten is inmiddels dagelijkse kost geworden.

Diagnose met scoop

Meten is weten maar weten wat je moet meten is nog belangrijker, in ruim 75% van de gevallen is de scoop onmisbaar om een juiste diagnose te kunnen stellen. Om de juiste meetwaardes te kunnen vergelijken wordt door onze technici intensief gebruik gemaakt van scoopbeelden, hiermee is zeer effectief diagnose te stellen doordat de samenhang en meetwaardes van diverse componenten beter in beeld worden gebracht in de relatie tot de storing.

Klonen stuurapparaten

Een nieuw (motor)stuurapparaat is vaak een kostbare investering, in de meeste gevallen kunnen we de data uit het oude stuurapparaat klonen naar een ander gebruikt of nieuw exemplaar wat in de meeste gevallen een aanzienlijke besparing in de kosten oplevert.

De techniek staat niet stil

Om de kennis op het gewenste niveau te houden volgen onze technici naast zelfstudie de benodigde cursussen en trainingen bij GMTO en TECH360 om veilig en vakkundig te kunnen werken, zo zijn onze technici o.a. in het bezit van het NEN9140 certificaat om veilig aan EV en HV-voertuigen te kunnen en mogen werken. Afgelopen jaren is er volop geïnvesteerd is zowel diagnoseapparatuur als diagnosekennis waarmee we op én voorbij dealer niveau diagnose kunnen stellen en naar wens de daaruit vloeiende reparaties uit kunnen voeren waarmee we uitgegroeid zijn naar een gewaardeerd voertuigdiagnose-centrum.