Kiwa SCM lanceert diefstalmeter

Hoewel er in de eerste 6 maanden van 2018 een daling te zien is in het aantal autodiefstallen, worden er in Nederland per jaar nog steeds ruim 7.000 personenauto’s gestolen. Hoe gewild uw auto is bij autodieven, controleert u op de nieuwe website van Kiwa SCM: diefstalmeter.nl Lees meer

Hoe diefstal gevoelig is uw auto ?

Inlaatkanaal stralen op locatie nu ook bij PartsPoint Techniek

Direct ingespoten benzinemotoren krijgen regelmatig last van koolstofafzetting in de inlaatkanalen en op de kleppen. Hierdoor ontstaan er vernauwingen met diverse storingsbeelden tot gevolg. Het stralen van het inlaatkanaal ook wel Walnut Blasting genoemd met behulp van walnootgranulaat is hiervoor de beste oplossing. (meer…)

PartsPoint Techniek biedt hulp bij vervangen wiellagers Mercedes Sprinter en Volkswagen Crafter

Voor de vervanging van een wiellager aan de voorzijde van de Mercedes Sprinter (906) , Vito , Viano (W639) en de Volkswagen Crafter (2E) is het gebruik van een speciaal gereedschap noodzakelijk. Vooralsnog komt deze reparatie niet regelmatig voor en is het speciaal gereedschap kostbaar. PartsPoint Techniek kan u helpen door de vervanging van het lager op locatie uit te voeren, het bespaart u tijd en bespaart u deze investering. (meer…)

Testen BMW Direct Injectie benzine injectoren nu ook bij PartsPoint Techniek

Al enkele jaren maakt onder andere BMW en Mini gebruik van directe inspuiting bij benzine motoren, deze zo genaamde Piëzo injectoren kunt u nu ook laten testen bij PartsPoint Techniek. Onze speciale ASNU Piëzo Box maakt het mogelijk deze injectoren aan te sturen en te testen. Bekende klachten bij deze injectoren zijn lekkende injectoren, een te hoge opbrengst of misfiring (Foutcode P0300,P0306 of P0308). Dit resulteert in slecht lopen of inhouden. (meer…)