Testen diesel verstuivers/injectoren

Controle op de auto

Verstuivers of injectoren controleren gemonteerd op een auto met een diagnoseapparaat is deel mogelijk. Samen met specifieke retourmeting geeft dit een eerste indruk over de staat van een injector. Uiteraard geeft een uitgebreide test op een speciale diesel testbank de beste indruk over de technische staat van de injectoren in verschillende omstandigheden.

Klachtomschrijving belangrijk

Het is van belang de klachten goed te omschrijven, bijvoorbeeld vermogensverlies bij optrekken, slecht starten, zwarte rook, hoog verbruik, onregelmatig lopen. Bijvoorbeeld: Inspuitvolume bij voorinspuiting heeft veel relatie met het nadrukkelijk nagelen van de motor, maar niets met het afslaan van de motor.

Hoe gaat het testproces in zijn werk?

Eerst worden uw verstuivers in meerdere stappen gereinigd, waaronder in een ultrasoon bad. Hierna vindt een optisch controle plaats. De verstuivers worden hierna geplaatst op een van onze Bosch testbanken of op de Hartridge testbank, waarna deze een uitgebreid testplan doorlopen.

De stappen zijn hierbij:

  • Dichtheidstest
  • Controle retouropbrengst
  • Controle inspuitvolume tijdens stationair draaien, deellast en vervolgens op vol vermogen
  • Controle voor en na inspuiting
  • Controle van de kalibratiecode

Tijdens de testcyclus controleren we dus de staat van de injectoren in verschillende situaties, zoals deze zich ook gemonteerd in de auto voordoen. Samen met de uitslag van de test beoordeelt de specialist de conditie van de verstuivers en adviseert u met de vervolgreparatie.

Waarom een Bosch of Hartridge Diesel testbank?

Voor een volledig beeld biedt een test op een speciale dieseltestbank uitkomst. Belangrijk is natuurlijk een goede testbank. Alleen testbanken die de fabrikant voorschrijft, zijn voorzien van de geldige meetwaar den, om merken zoals Delphi, Denso, Bosch en VDO/Siemens goed te kunnen testen. Daarom hebben wij gekozen voor testbanken van Bosch en Hartridge.

Naar aanvraag