Testen diesel verstuivers/ injectoren

Controle op de auto

Verstuivers of injectoren controleren die nog gemonteerd ziten op een auto, is met een diagnoseapparaat gedeeltelijk mogelijk. Samen met een specifieke retourmeting, geeft dit vaak een eerste indruk over de staat van een injector. Uiteraard geeft een uitgebreide test op een speciale diesel testbank de beste indruk over de technische staat van de injectoren in verschillende omstandigheden. Hiermee is een betere diagnose te stellen om specifieke klachten te verklaren. TC Autotechniek heeft een 4 tal testbanken om uw diesel verstuivers/ injectoren van zowel Bosch, Delphi, Denso als VDO-Siemens te testen.

Klachtomschrijving belangrijk

Het is van belang de klachten goed te omschrijven:”Bijvoorbeeld vermogensverlies bij optrekken, slecht starten, zwarte rook, hoog verbruik, onregelmatig lopen.” Dit helpt ons u een goed advies te geven. Bijvoorbeeld: Een afwijkend inspuitvolume bij voorinspuiting, heeft een directe relatie met het nadrukkelijk nagelen van de motor, maar heeft niets met het afslaan van de motor te maken.

Hoe gaat het testproces in zijn werk ?

Eerst worden de injectoren in meerdere stappen gereinigd, waaronder in een ultrasoon bad. Hierna vindt een optische controle plaats, waarna de verstuivers worden geplaatst op één van onze testbanken, waar ze een uitgebreid testplan doorlopen.

De stappen zijn hierbij:
  • Dichtheidstest
  • Controle retouropbrengst
  • Controle inspuitvolume tijdens stationair draaien, deellast en vervolgens op vol vermogen
  • Controle voor en na inspuiting
  • Controle van de kalibratiecode

Tijdens de testcyclus controleren we dus de staat van de injectoren in verschillende situaties, zoals deze zich ook gemonteerd in de auto voordoen. Samen met de uitslag van de test beoordeelt de specialist de conditie van de verstuivers en adviseert u met de vervolgreparatie.

Waarom een Bosch of Hartridge Diesel testbank ?

Voor een volledig beeld biedt een test op een speciale dieseltestbank uitkomst. Belangrijk is natuurlijk een goede testbank. Alleen testbanken die de fabrikant voorschrijft, zijn voorzien van de geldige meetwaarden, om merken zoals Delphi, Denso, Bosch en VDO/Siemens goed te kunnen testen. Daarom hebben wij gekozen voor testbanken van Bosch en Hartridge.

Naar aanvraag