Vastzittende verstuivers of gloeibougies demonteren

Iedereen die aan auto’s sleutelt, krijgt ermee te maken: onderdelen die niet los willen komen. Bij vastzittende injectoren of gloeibougies is meest zinvolle om direct een specialist in te schakelen. Zonder speciaal gereedschap worden met regelmaat gloeibougies of verstuivers zwaar beschadigd, of zelfs de schroefdraad compleet wegboord.

Waarom gaan verstuivers of gloeibougies vastzitten?

Het antwoord op deze vraag is simpeler dan de oplossing van het probleem: het type materiaal dat gebruikt is en de hedendaagse constructie van auto’s zijn de oorzaken. Cilinderkoppen van personenauto’s zijn tegenwoordig bijna altijd van aluminium, verstuivers en gloeibougies van staal Het verschil tussen de samenstelling van deze metalen – in combinatie met grote temperatuurverschillen en vocht – heeft agressieve vormen van corrosie tot gevolg.

Zoals bekend zet staal uit als het roest. Door de geringe ruimte tussen verstuiver en cilinderkop gaat de verstuiver of gloeibougie dan vanzelf vastzitten.

Lekkage van brandplaatjes is ook een mogelijke oorzaak, verstuivers die een tijdje hebben gelekt zitten vaster dan normaal, maar in vergelijking met gecorrodeerde verstuivers is dit vrij simpel en snel op te lossen.

Vast, en nu… ga niet zelf boren

Soms weet je het meteen als je het ziet: verroeste verstuivers of gloeibougies en een gecorrodeerde cilinderkop, die zitten vast. Negen van de tien keer komt een gloeibougie gewoon los als je hem met beleid behandelt. Ons advies aan iedereen die ermee te maken krijgt, is: zonder voldoende ervaring vooral niet zelf gaan boren. Een afgebroken gloeibougie, hebben wij er namelijk sneller uit dan eentje waar al een boor (scheef) in heeft gestaan.

Speciaal gereedschap noodzakelijk

Voor het demonteren van vastzittende verstuivers en gloeibougies zijn geavanceerde en soms voertuig specifieke gereedschappen vereist. Om deze te kunnen gebruiken is het voor ons van groot belang dat de verstuivers of gloeibougies niet beschadigd zijn.

De speciale gereedschappen die werken met krachten tot wel boven de 15 ton.

Veel voorkomende merken en types met vastzittende injectoren
• Renault Traffic 2.0 2.5 1.9 M9R G9T
• Mercedes Vito Viano OM601 OM611 OM642
• Mercedes Sprinter OM601 OM611 OM612
• Peugeot Volvo 1.6HDI DV6 1.6D
• Fiat Alfa Opel 1.3JTD 1.3CDTI

Naar aanvraag