Vervangen wiellagers Mercedes Sprinter, Viano en Vito, Volkswagen Crafter

Bij vervanging van een wiellager aan de voorzijde van de Mercedes Sprinter (906), Vito, Viano (W639) en de Volkswagen Crafter (2E) is het gebruik van een speciaal gereedschap noodzakelijk. Vooralsnog komt deze reparatie niet regelmatig voor en is het speciaal gereedschap kostbaar. PartsPoint Techniek kan u helpen deze werkzaamheden kosten efficiënt uit te voeren, onze mobiele monteur komt namelijk op locatie om deze reparatie in uw bedrijf uit te voeren.

Speciaal gereedschap gemonteerd op wiellager.

Door gebruik te maken van hydraulische pers wordt wiellager in stappen los geperst.

Nieuwe wiellager wordt in positie gebracht.

Wiellager wordt in naaf geperst.

Technische achtergrond generatie 2.1 wiellager eenheid

Bij bovengenoemde wiellager is bij bovengenoemde voertuigen voor het eerst mogelijk om het Bij bovengenoemde wiellager is bij bovengenoemde voertuigen voor het eerst mogelijk om de wiellager van de vooras te vernieuwen zonder de complete fusee te vervangen. De anders noodzakelijke as-uitlijning kan komen te vervallen en de hiermee verband houdende reparatietijden van het voertuig in de werkplaats worden korter, maar hiervoor is een speciaal gereedschap vereist waarmee de wiellager via de buitenring wordt ingeperst en dat ervoor zorgt dat de borgring in de groef van de fusee klikt.

Het voornaamste element van dit type wiellager voor lichte bedrijfsauto’s is een generatie 2.1 wiellagereenheid met dubbelrijige hoekcontactkogellagers. Deze compacte wiellager eenheid heeft een beperkte en vooraf ingestelde lager speling, plus smering en afdichting voor de gehele levensduur van de wielnaaf. Eveneens geïntegreerd zijn de wielnaaf, ABS-encoder en een innovatieve veerring aan de kant van de wielnaaf.

Naar aanvraag